Veiligheidsacademie Noordwest Veluwe

Veiligheidsacademie Noordwest Veluwe

Faciliteiten

Lab voor Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality

Dit trainings- en examineerlab is in ontwikkeling en medio 2018 operationeel. Hier kan met scenario’s op het gebied van Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality getraind worden in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving. 

Praktijkstraat

Alsof het een echte straat is: zo ziet onze Praktijkstraat eruit. Met een straat, een stoep, een café, kantoren en een huis. Voor buiten-gewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) en bedrijfshulpverleners (BHV’ers) is ons trainings- en praktijkcentrum een realistische leeromgeving voor bijvoorbeeld het trainen in integrale veiligheid en agressiebeheersing/deregulatie (belangrijk voor de horeca vanwege de Drank- en Horecawet).

Veilige plaats

Op de veilige plaats simuleren we een beveiligde militaire locatie, een met hekken en wachtposten afgeschermde leeromgeving. Door middel van verschillende werkvormen worden praktijksitaties geoefend. Denk aan het doorzoeken van een auto (een search), aanhoudingen verrichten (technieken leren in een speciale straat) en het opbouwen van een kamp en observatieposten voor compound training. 

Vaardigheidsbaan

Een baan met diverse hindernissen waarbij veelzijdig en functioneel bewegen centraal staat. Geschikt voor bijvoorbeeld teambuildingsopdrachten en het oefenen van werken op hoogte. 

Klimwand

De Veiligheidsacademie heeft ook een klimtoren: een ideale leer- en trainingsomgeving voor het oefenen van werken op hoogte. Maar klimmen en abseilen is ook voor het trainen van fysieke en mentale weerbaarheid en het verleggen van grenzen een ideale activiteit. 

Sportfaciliteiten

De Veiligheidsacademie beschikt over diverse sportfaciliteiten, zoals een sporthal, een fitnessruimte en een atletiekbaan. Inzetbaar voor opleidingen en trainingen waar teambuilding, weerbaarheid en conditieopbouw belangrijk zijn.