eRIC 2019-10-11
Praktijkworkshops fluorvrij blusschuim op eRIC 2020

eRIC 2020 volgt actuele trends in het veiligheidsdomein en één van die trends heeft betrekking op blusschuim. Een veel gebruikt blusmiddel bij bedrijfsbrandweerkorpsen in de chemische industrie en opslagterminals en in mindere mate ook bij overheidsbrandweerkorpsen. Een belangrijk issue in de schuimbranche voor de komende jaren is de transitie van fluorhoudend blusschuim naar fluorvrije schuimconcentraten.

eRIC 2019-10-03
Drone demonstraties tijdens eRIC

Drones hebben de toekomst in het hulpverlenings- en veiligheidsdomein. Verschillende hulpverleningsorganisaties en exposanten hebben al aangekondigd de kansen en mogelijkheden van onbemande vliegende toestellen in de praktijk te willen demonstreren.

drones space53
eRIC 2019-10-01
eRIC staat als een huis!

Nog zeven maanden en dan opent de vakbeurs eRIC 2020 op Vliegveld Twenthe zijn poorten voor de professionals in het veiligheidsdomein. Sinds de eerste editie in 2016 is eRIC uitgegroeid tot een volwassen vakbeurs met een sterk inhoudelijk karakter.

eRIC 2019-09-10
eRIC 2020 toont de weg naar ‘groene’ hulpverlening

De politie gaat elektrische fietsen, auto’s en motoren testen, diverse leveranciers van brandweervoertuigen hebben al concepten gereed voor elektrisch aangedreven rollend materieel en ook defensie zet in op een elektrisch wagenpark. De trend is onomkeerbaar; in de transitie naar een emissieloze samenleving kunnen de overheidsdiensten in het defensie- en veiligheidsdomein niet achterblijven. Elektrisch rijden heeft ook bij brandweer, politie, ambulancesector en de krijgsmacht de toekomst.

energietransitie