Ambulance Oost

Ambulance Oost

MKA
Als medewerkers van Ambulance Oost werken wij voortdurend samen met onze ketenpartners aan de best mogelijke zorg voor de burgers in Twente. Onze focus is: samen sta je sterker, samen bereik je meer.

Onze getrainde en betrokken medewerkers staan klaar voor ambulancezorg in de ruimste zin en de beste kwaliteit: zorg op maat. Van medische hulp met onze Rapid Responder tot gespecialiseerd patiëntenvervoer per Zorgambulance

En natuurlijk de reguliere ambulancehulpverlening bij ongevallen en andere spoedeisende situaties. Daarnaast kunt u onze Ambubikers tegenkomen.

Ambulancehulpverlening

Onze ambulancehulpverlening is in deskundige handen van onze goed opgeleide ambulanceteams. Zij rijden uit voor alle vormen van spoedeisende medische hulpverlening en ook voor gepland ziekenvervoer. Deze professionals analyseren snel en efficiënt wat de patiënt nodig heeft en verlenen verpleegkundige zorg. Daarnaast verrichten zij civiel geneeskundige taken in situaties van rampenbestrijding.

Ambu2017

De ambulance
Recent hebben we een heel nieuw concept voor het ambulancevoertuig bedacht en uitgevoerd. https://vimeo.com/232465046

Zorgambulance

De Zorgambulance is inzetbaar voor planbaar, niet spoedeisend patiëntenvervoer. Dat gebeurt vooral tijdens daguren. Bij deze zorgverlening staat het comfort voor de patiënt centraal; onze speciaal getrainde teams zijn daar op ingesteld, net als de inrichting van de ambulance.

Zorgambu

https://vimeo.com/169219365.

 

Rapid Responder

RROnze Rapid Responder is een ambulanceverpleegkundige die wordt ingezet voor spoedeisende medische hulpverlening. Vaak is de Rapid Responder als eerste ter plaatse en heeft als primaire taak het stellen van de juiste diagnose en starten van de zorgverlening. De Rapid Responder beschikt over een speciaal ingericht voertuig. Als de patiënt vervoerd moet worden, roept men alsnog een ambulance op. Bij grote calamiteiten treedt de Rapid Responder op als coördinator van de hulpverlening. Deze coördinerende functie heet Officier van Dienst Geneeskundig (OvdG).

Ambubiker

ambubiker fotografie Tubantia Frans NikkelsEen Ambubiker is een ambulanceverpleegkundige die per fiets inzetbaar is, bijvoorbeeld tijdens evenementen, zoals de marathon in Enschede of een event als Koningsdag. De verpleegkundige heeft hiervoor een speciale training gevolgd. Dit soort ambulante eerste hulp is heel snel, praktisch, efficiënt en flexibel.

 

Meldkamer

MKADe verpleegkundig centralisten van Ambulance Oost coördineren alle hulpvragen. Zij zetten het juiste zorgproces in gang en houden de vinger aan de pols voor een soepele voortgang. De centralisten werken in Hengelo in de Meldkamer, een gedeelde locatie met politie en brandweer. Dit biedt ook efficiency voordelen bij calamiteiten in de regio.
https://www.ambulanceoost.nl/bekwame-zorgverleners/meldkamer-ambulancezorg

 

Verpleegkundig specialist Acute Zorg

Ambulance Oost kent een aantal ambulanceverpleegkundigen die zijn opgeleid tot Verpleegkundig Specialist Acute Zorg. Zij hebben de masteropleiding 'Master of advanced nursing practice' gevolgd. Een verpleegkundig specialist bevindt zich qua bevoegdheden tussen een verpleegkundige en een arts. Deze verpleegkundigen werken bij Ambulance Oost en tijdens weekenddiensten bij de huisartsenpost in Enschede, Hengelo en Almelo.

groep VS

https://www.ambulanceoost.nl/bekwame-zorgverleners/verpleegkundig-specialisten-pilot-visite-rijden
 

Tijdens de beurs demonstreren wij met gebruik van onze maquette IM en zullen wij samen met Rijswaterstaat een daadwerkelijke demo uitvoeren.IM
https://issuu.com/geenbladvoordemond/docs/112_netwerk_-_2017-2?e=4106866/46889763

 

De SMART

De SMART, onze mobiele opleidingsunit, biedt high tech training op maat. Tijdens de beurs laten wij een ieder graag kennismaken met alle mogelijkheden. Eerder al hebben wij de SMART ook in Lissabon gepresenteerd.

SMART

https://vimeo.com/171892181