Faes Cases: ervaren verpakkingsdeskundige voor Defensie

Faes Cases: ervaren verpakkingsdeskundige voor Defensie

Meerwaarde door maatwerk

Faes Cases is gespecialiseerd in complexe verpakkingen voor onder meer Defensie en de hightech en medische industrie. Het bedrijf leunt op jarenlange ervaring met de hoge eisen die Defensie aan verpakkingen stelt en ondersteunt andere leveranciers in toenemende mate met kennis op dat punt. “Wij kennen de militaire regelgeving als geen ander.”

Een verpakking voor de radarantenne van een F-16. Aluminium behuizingen, waterdicht en stofvrij, met in het deksel talloze opties voor bekabeling en energievoorzieningen, specifiek om ICT-apparatuur tijdens missies in Afghanistan tussen de 0 en 35 graden te houden. Het zijn twee voorbeelden uit het imposante portfolio dat Faes Cases de afgelopen decennia opbouwde met de ontwikkeling van maatwerkverpakkingen voor gevoelige apparatuur.

Faes Cases is onderdeel van Faes Group BV, dat sinds 1987 bestaat en zich bezighoudt met verpakkingsoplossingen in de breedste zin. Het bedrijf is gevestigd in het Brabantse Reusel, centraal in de Eindhovense Brainport Industrie. Faes Cases is binnen de groep een van de drie gespecialiseerde businessunits, elk met een eigen specialisatie.. In totaal werken tachtig mensen bij Faes Group, van wie veertig bij Faes Cases.

 

TITAAN

Tot de opdrachtgevers behoort ook Defensie, al jarenlang een prominente opdrachtgever, aldus accountmanager Safety & Security Jeffry Pietersz en defensie-adviseur Henk Hardeman. Zo is Faes Cases al sinds 2004 een van de vaste partners in het TITAAN-project, speciaal opgezet om elke militaire staf op elke locatie in staat te stellen een robuust en betrouwbaar ICT-netwerk te realiseren. Het levert daarvoor inmiddels al vijftien jaar lang speciaal gemaakte behuizingen.

Faes Cases is daarnaast distributeur van kunststof SKB-koffers, een product dat volgens Jeffry Pietersz in de wereld van safety and security een grote vlucht neemt door de gunstige combinatie van gewicht, sterkte en andere specificaties, zoals bijvoorbeeld dat ze stof- en waterdicht zijn. Pietersz: “Ze worden steeds vaker ingezet voor onder meer het transport van medische apparatuur en wapens.”

 

Meerwaarde

Faes Cases levert meerwaarde door de maatwerkinterieurs die het voor de koffers maakt en de kennis en mogelijkheden die het daarover heeft, vervolgt hij. “Op dit punt zien we steeds meer verdieping in de samenwerking met Defensie. Dat heeft ons bijvoorbeeld gelinkt aan de producent van een speciale operatielamp, om bij te dragen aan een goede transportoplossing. Die hebben we uiteindelijk met drie partijen uitgewerkt: Defensie, de producentontwikkelaar en wij.”

Het bracht Faes Cases er onder meer toe nog sterker in te zetten op de ondersteuning van andere leveranciers van Defensie bij aanbestedingen. “Wij kunnen een Programma van Eisen omzetten naar een bruikbare verpakking voor een product”, aldus Henk Hardeman. “Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij de levering van antennemasten door een van onze relaties. In zulke gevallen leveren we verpakkingskennis die de leverancier zelf niet heeft. Die inbreng help andere toeleveranciers uiteindelijk Defensie zowel in prijs als kwaliteit een betere aanbieding te doen.”