Incidentencity

Incidentencity

LEGO IncidentenCity; de grootste kleinste en bijzondere rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt. Bezoekers kunnen aan een wedstrijd meedoen; de prijsvraag “zoek de 23 incidenten”.

IncidentenCity heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

IncidentenCity is net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de  meest actuele  of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en zijn veelal te zien geweest in het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn bekende incidenten als:  de kat in de boom,  een woningbrand, een schaatser door het ijs gezakt, voorjaarsstorm, autobranden, leger helikopter die hoogspanningskabels stuk trekt, vrachtwagen die een viaduct ramt,  maar ook de gevallen hijskranen op woningen in Alphen aan den Rijn

IncidentenCity.nl is een hele educatieve en actieve vorm van brandweer edutainment. Bijzonder leerzaam en uniek  qua entertainment. Het educatieve deel leert  kinderen dat het werk van de brandweer veelzijdig- en uitdagend is.