Kia Motors Nederland B.V.

Kia Motors Nederland B.V.

Elektrisch rijden is bij Kia al lang uit de ‘showfase’: het is inmiddels net zo gewoon als rijden op benzine of diesel. Kia biedt niet alleen aantrekkelijke volledig elektrische personenauto’s (met het grootste bereik in hun klasse!). Maar ook superhandige oplossingen voor laden & betalen die je verlossen van eventuele laadstress.

Dat merkt ook de politie. Bij eenheden in Amsterdam, Oost-Nederland en Midden-Nederland testen ze daar in het komende jaar onder meer de elektrische e-Niro. Deze volledig elektrische crossover is nu ruim een jaar op de markt en is bij zakelijke rijders al een grote hit. Voor de politie-pilot is hij voorzien van de nieuwe blauw-wit-rode striping. Hij is in topconditie voor serieus politiewerk: de e-Niro sprint in korte tijd naar 100 km/h en heeft volgens de realistische WLTP-meting een actieradius tot maar liefst 455 km.

De pilot is onderdeel van een onderzoek naar mogelijke verduurzaming van het politiewagenpark. Belangrijke criteria zijn de praktische inzetbaarheid, laadmogelijkheden en laadsnelheid. Omdat de voertuigen deelnemen aan dagelijkse politie-werkzaamheden moeten ze voldoen aan alle vereisten voor politievoertuigen.

Nieuw is de Kia e-Soul, de tweede volledig elektrische auto. Een opvallende verschijning met onderhuids dezelfde hoog-efficiënte aandrijftechniek en slimme energiebesparende snufjes als de e-Niro. Dankzij zijn 64 kWh accupakket en uitzonderlijke efficiency heeft hij een vrijwel net zo riante WLTP-actieradius als de e-Niro: 452 km.