Safety Concepts Group

Safety Concepts Group

Safety Concepts Group BV (SCG) is een wereldwijd conglomeraat dat een vergelijkbare missie op verschillende niet-gerelateerde markten deelt. Onze missie is het bieden van veilige en effectieve turn-key werkoplossingen voor risicovolle operaties op basis van een grondige risicoanalyse.

De Safety Concepts Group bestaat uit de volgende bedrijven:

  • Safety Concepts Group BV
  • Ascent Safety BV
  • Gear Point | GFP BV
  • TAGS Systems BV
  • TAGS Academy
  • TAGS Systems Ltd (VK)

ASCENT SAFETY:

Ascent opereert vanuit een tweetal business units, te weten Ascent Medical en Ascent Height Safety en Rescue:

MEDICAL

Vormt één van de grootste trainingscentra op gebied van eerstehulpverlening in Nederland. Naast diverse "standaard" opleidingen bieden we tal van specialistische modules. Deze opleidingen organiseren we voor particulieren, maar ook voor het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, binnen de industrie en allerlei (semi-)overheidsinstellingen als politie, justitie en brandweer.

HEIGHT SAFETY & RESCUE

Houdt zich voornamelijk bezig met veiligheids- en reddingsoplossingen voor sectoren als brandweer, bouw en renovatie, industrie, energie en telecom. Vanuit een risicomanagement concept bieden wij een totaaloplossing die niet alleen het leveren van alle specialistische relevante uitrusting omvat, maar ook risico inventarisatie, veiligheids- en reddingsprocedures, opleidingen en keuringen.

Ascent Height Safety

Ons team bestaat uit meer dan 10 specialisten uit het werkveld van bergredding, spoedeisende hulpverlening, medische zorg, bouw en renovatie, detectie, rope access, politie en onderwijskunde. Een bundeling van kennis, vaardigheden en ervaring die voor een groot gedeelte is opgedaan buiten onze landsgrenzen. Ascent maakt deel uit van een omvangrijk internationaal netwerk. Op die manier kunnen wij uiterst innovatief en kwalitatief hoogstaande oplossingen bieden!

Bezoek ook onze website: www.ascent.nl


GEAR POINT voor professionals:

Gear Point (GFP bv) heeft als missie om gemakkelijke toegang te bieden tot veilige en effectieve apparatuur en kleding voor professionele eindgebruikers in Nederland, België en Luxemburg. Waar TAGS Systems en Ascent Safety oplossingen bieden voor zeer complexe problemen en operaties met een hoog risico; richt Gear Point zich op het aanbieden van professionele uitrusting en kleding voor een breed scala aan professionele activiteiten. Hoog tot middenbereik.

Zowel via onze concept store van 350 m2 in Amersfoort (NL) en online; via onze ultramoderne webwinkels (gekoppeld aan ons logistieke systeem / magazijnen).

SPECIAL PRODUCTS

Gear Point Special Products (SP) is een apart onderdeel van onze organisatie dat zich specifiek richt op Tactisch Technologische Oplossingen die alleen kunnen worden geleverd aan speciale doelgroepen en waar een hoge mate van integriteit en strikte geheimhouding extreem belangrijk is.

Gear Point UF PRO distributor

“Special Products” is in 2006 gestart onder zusterbedrijf Safe Tactics. In 2016 is het onderdeel ondergebracht bij Gear Point toen Safe Tactics besloot zich te concentreren op het specialisme “High Angle Access Solutions”. Wereldwijd. Wij zijn experts in het leveren van totaaloplossingen voor speciale operaties op gebied van van opsporing, wetshandhaving en defensie waarbij we ons richten op de Benelux. Ons team bestaat uit experts die kunnen adviseren vanuit een jarenlange ervaring in uw werkgebied. Onze specialisten hebben gewerkt voor hoog specialistische eenheden van defensie en politie waarbij diverse specialismen zijn vertegenwoordigd.

Bezoek ook onze webshop! www.gearpoint.nl


TAGS SYSTEMS:

TAGS® Systems is in 2010 opgericht door Safe Tactics BV. Tijdens het trainen van operators wereldwijd op het gebied van boarding merkten we dat er veel te verbeteren viel aan de uitrusting en apparatuur. Vanuit daar hebben we besloten een compleet nieuwe range Access apparatuur te ontwikkelen. 

Met behulp van topunits over de hele wereld ontwikkelen we snel innovatieve apparatuur om de steeds veranderende bedreigingen en operationele uitdagingen het hoofd te bieden.

De hoogwaardige producten van TAGS zijn specifiek ontworpen voor gebruik in de zwaarste maritieme, afgelegen en stedelijke omgevingen. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat we worden gesteund door enkele van de meest beroemde topklasse-eenheden over de hele wereld.

In plaats van producten te ontwerpen die er chique uitzien, biedt TAGS® producten die werken!

TAGS Launchers

ACADEMY

Begin 2018 hebben we TACTS BV overgenomen; een bekende tactische training- en consultancyprovider met een indrukwekkend portfolio en trackrecord. We hebben ook de gespecialiseerde high angle-redding en traumazorgportfolio van een ander bedrijf binnen de groep samengevoegd; Ascent Safety BV. Overwegende dat TAGS Systems en TACTS gericht zijn op tactische eindgebruikers; richt Ascent Safety zich op overheidsorganisaties voor reddingsacties, NGO's en bedrijven uit de particuliere sector.

Door onze krachten te bundelen besloten we om verder te gaan als TAGS® Academy; een echte 'one-stop-training provider' voor risicovolle operaties. We hebben gemerkt dat 'geleerde lessen' op een specifiek gebied onder verschillende omstandigheden kunnen worden toegepast. Resulterend in zeer effectief, super veilig; in de praktijk bewezen oplossingen die levens helpen redden

WERELDWIJD PARTNERWEB

TAGS® is wereldwijd vertegenwoordigd via een netwerk van zeer competente "Channel Solution Partners". Onze partners en eindgebruikers worden ondersteund door ons team dat bestaat uit experts met jarenlange praktijkervaring op uw gebied. "Voor exploitanten door (voormalige) operatoren".

Onze diensten worden door veel teams over de hele wereld gewaardeerd. Onze badge is een erkend en vertrouwd teken van kwaliteit geworden. Vertel ons uw wensen ... wij zullen de best mogelijke oplossing bieden voor uw team!

Neem een ​​kijkje op onze website! www.tags.systems

Height Safety Training