VSTEP Simulation

VSTEP Simulation

VSTEP Simulation is een toonaangevende leverancier van virtuele trainings- en simulatieoplossingen van wereldklasse: NAUTIS Simulator voor het maritieme domein en Response Simulator voor het safety and security domein.  

VSTEP heeft meer dan 495 simulatoren geleverd in 48 landen verspreid over de hele wereld met als doel om mensen op te leiden voor een veiligere wereld. Response Simulator (RS) is een volledig virtueel trainingsplatform dat is gebouwd in samenwerking met safety and security deskundigen. Het dompelt gebruikers onder in een realistische 3D-omgeving waarin vrijwel elk scenario kan worden gesimuleerd. Hierdoor kan altijd en overal worden getraind, zonder de hoge kosten en de risico's van een praktijktraining. 

De voordelen van het virtuele trainingsplatform zijn onder meer:   

  • Modulaire oplossing - Kies functionaliteit en inhoud die past bij uw sector en trainingsdoelen. Nieuwe inhoud en modules worden actief ontwikkeld om de trainingsmogelijkheden uit te breiden.  

  • Gebruikers georiënteerd ontwerp - De eenvoudige en intuïtieve interface stelt iedereen in staat om RS snel te leren en te bedienen. Instructeurs kunnen hierdoor veel meer doen, in minder tijd.  

  • Verbeterde mogelijkheden - Creëer zeer gedetailleerde en complexe scenario's met behulp van de nieuwe, krachtige en gebruiksvriendelijke scripting middelen.  

  • Hoge visuele getrouwheid - Fotorealistische weergave van objecten en omgevingen verbetert de beleving van cursisten.  

Met de uitgebreide bibliotheek, en de op maat gemaakte aanpak van RS kunnen gebruikers een breed scala aan realistische scenario's simuleren op verschillende veiligheidsgebieden en –domeinen. Zoals bijvoorbeeld bij brandbestrijding, bevelvoering en controle, CCTV-operaties, luchtvaartveiligheid en maritieme veiligheid. Verbeter de paraatheid van uw organisatie op het gebied van veiligheid en besluitvormingsvaardigheden in noodsituaties met Response Simulator!