Drone demonstraties - Vliegende veiligheidspartners

DON 15:00 - 15:30

Demoterrein buiten

Tijdens eRIC zullen er verschillende partijen aanwezig zijn om te demonstreren hoe zij drones inzetten ten behoeve van de veiligheidsmissies.

Tijdens deze mono demonstratie krijg je te zien wat de stand van techniek is op professioneel drone-gebied. Het doel is om anderen bewust te maken van de vele mogelijkheden die dit soort technologieën te bieden heeft. Dit is een mooi moment om te kijken wat de mogelijkheden zijn van onbemande systemen.

Er zijn legio partijen, van de brandweer tot Rijkswaterstaat en van de politie tot Saxion hogeschool, die tijdens eRIC een demonstratie verzorgen:

  • Brandweer Amsterdam laat zien hoe je ervoor kan zorgen dat met drones alles vanuit de lucht wordt gecoördineerd, zonder dat er mensen ter plaatse hoeven te zijn. De drones zijn in dit geval dus de ogen van de brandweer en hebben de vuurleiding.
  • Drone4U demonstreert hoe zij met een grote drone in staat zijn om grote objecten te vervoeren. Deze partij is gespecialiseerd in innovatieve drone-oplossingen, van reddingswerk tot aan het besproeien van grote gewassen. 
  • De Nationale politie, afdeling luchtvaart, hoe zij met drones situaties vanuit de lucht kunnen observeren en controleren.
  • Saxion hogeschool verzorgt zelfs verschillende demonstraties, zo hebben zij drones ontwikkeld die forensisch onderzoek kunnen ondersteunen vanuit de lucht, en ontwikkelt zij met studenten drones die bij detentiecentra kunnen worden ingezet.

De drone demonstraties bieden een mooi en inspirerend inzicht in de stand van techniek en de mogelijkheden van drones tijdens veiligheidsoperaties. Tijdens de drone demonstraties kan het publiek op schermen live meekijken met de drone-bestuurders. Zij zullen dus zien wat de bestuurders zien.