Multi demo presentatie: ‘Make friends before you need them’

WOE 11:00 - 11:30

Demoterrein buiten

Het is een ogenschijnlijk mooie dag ergens op een pleintje in de stad. Maar ineens wordt de openbare orde verstoord door een auto die dwars over het plein rijdt en tegen de fontein tot stilstand komt. Tot overmaat van ramp stapt er iemand uit en begint om zich heen te schieten. Er wordt direct geschakeld met alle betrokken veiligheidspartijen om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen, wat een complexe operatie is.

‘Make friends before you need them’ is de slogan van eRIC en dat komt tot uiting tijdens deze multi demo. In het kader van het Veiligheidsverhaal Nederland presenteert eRIC in een demonstrate de hele keten van na een aanslag tot de overgang van de orde van de dag.

Hierbij wordt een realistisch scenario geschetst waarbij een terrorist een aanslag pleegt. Tijdens de demonstratie wordt zichtbaar dat een dergelijke situatie als het ware een tetrispuzzel is waarbij alle spelers op het juiste moment op hun plaats moeten staan en waar je in een oogopslag kan zien wat er bij zo’n actie komt kijken.

Dat alles gebeurt in een korte, krachtige demo van ongeveer 20 minuten.

Tijdens deze demonstratie zie je hoe verschillende disciplines binnen het veiligheidsdomein samenwerken en zie je precies welke tak wat uitvoert. Het multidisciplinaire aspect staat hier dus centraal.