Robot demonstraties - Branden blussen vanuit je 'luie stoel'

WOE 15:00 - 15:30

Demoterrein buiten

‘Don’t send a man to do a machine’s job.' Er zit een een grens aan de beschermende hulp die mensen kunnen bieden. In sommige gevallen, zoals bij slechte branden of brand in een gevaarlijk object dat moeilijk binnen te dringen is, is het simpelweg te gevaarlijk om manschappen in te zetten. Daarnaast wil je de materiële schade zoveel mogelijk beperken, waardoor de overlast in een woonwijk minder wordt. Daarom bieden robots een uitkomst.

Tijdens deze mono-demonstraties zullen een aantal blusrobots en voertuigen laten zien hoe je met moderne technologie op een veilige afstand gevaarlijke situaties kan controleren. Zo is de Brandweer Amsterdam met de Scarab aanwezig. Zij geven een demonstratie in samenwerking met Saphir-ctc, leverancier op het gebied van trainingsobjecten. Saxion hogeschool zal daarnaast ook een demonstratie geven naar aanleiding van het onderzoek dat de hogeschool heeft gedaan met grondrobots.

Robots hebben de toekomst. Tijdens eRIC zijn er verschillende demo’s met blusrobots om te laten zien wat de toepassingen zijn en hoe je deze goed in kan zetten.