eRIC 2022

Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing

Informatie aanvragen over eRIC 2022?
  • Genereer leads
  • Ontmoet beslissers
  • Promoot je merk
  • Presenteer nieuwe producten of diensten
  • Deel je kennis

Na het invullen van het formulier ontvang je een digitale brochure en neemt een van onze experts contact met je op voor een maatwerkoplossing.

Blogs

eRIC 2021-05-05
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Digitale Simulaties zoals Virtual Reality, Augmented Reality en 360 videotechnologie is al een aantal jaar enorm in opkomst en het gebruik ervan is sinds de COVID-19 pandemie alleen maar meer aangejaagd binnen het veiligheidsdomein. Want waar een (groot) deel van de leer- en ontwikkelactiviteiten fysiek geen doorgang vonden, kon dat wel virtueel. Logisch dus dat daar tijdens eRIC op 18 en 19 mei 2022 weer volop aandacht voor is! Wat kun je zoal verwachten?

eRIC 2021-03-19
COVID-File #15. Marco Zannoni (COT): “COVID-19 is één groot experiment voor de samenleving”

‘De praktijk is de beste leerschool’. Dat gaat ook op voor het leren van de huidige coronacrisis. Daarom mag het thema volgens Marco Zannoni, adviseur en directielid van het COT Instituut voor veiligheids- en crisismanagement, op de vakbeurs eRIC 2022 stevig worden uitgelicht. Niet eerder werd de wereld met een crisis geconfronteerd die dat adagium van crisisbeheersingsprofessionals en –onderzoekers zo krachtig onderstreept als de huidige coronapandemie.

eRIC COVID-19
eRIC 2021-01-27
Nenova IT: meldkamers op topniveau voor de safety- en securitysector

Meldkamers en control rooms moeten presteren op topniveau om klaar te zijn voor de dreigingen en incidenten van morgen. Met dat doel voor ogen betreedt Nenova als nieuwkomer de safety- en securitymarkt. De onafhankelijke consultancyspecialist, gestart door Remco Reijm, Roland Heesen en Sander Kleiweg, wil zich onderscheiden van ‘standaard’ consultancybedrijven. Vooral door zijn vooruitstrevende en vernieuwende aanpak van safety-, security- en control room vraagstukken.

eRIC meldkamer Nenova
eRIC 2021-02-23
Covid-19 files #14. IJle Stelstra (IFV): “Coronacrisis is de eerste echte test voor stelsel van veiligheidsregio’s”

De eerste echte vuurproef voor het stelsel van veiligheidsregio’s in crisistijd. Zo omschrijft algemeen directeur IJle Stelstra van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) de coronacrisis die Nederland nu al een jaar doormaakt. Stelstra wil in mei 2022 op het toonaangevende vakevenement eRIC, waar COVID-19 een inhoudelijk beursthema wordt, dan ook graag spreken over zijn ervaringen en de ‘lessons learned’. Want het veiligheidsdomein heeft veel te leren, ter voorbereiding op mogelijke toekomstige nationale crises.

eRIC COVID-19