Geplaatst door: eRIC

Als verzamelaar op een vakbeurs/De vreemde eend in de bijt

Afgelopen editie van eRic heb ik weer met mijn verzameling aanwezig mogen zijn. De eerste editie was voor mij helaas niet gelukt, ben toen wel als bezoeker geweest.

In 1986 ben ik begonnen met het verzamelen van alles wat met de brandweer te maken heeft.
Na modellen kwamen al snel helmen en blusmiddelen en vervolgen (blus)kleding. Daar ik exposeren een wezenlijk onderdeel van verzamelen vind stond ik al vrij snel heb ik met mijn collectie op open dagen en hobbybeurzen gestaan. En ben uiteindelijk op de eerste editie van Ramp(en)Bestrijding terecht gekomen, wat dan ook direct mijn eerst vakbeurs was. Uit deze periode ken ik ook Sander Hesseling.

Voor mij was de afgelopen beurs zeer succesvol.
Zowel het niveau als de aantallen bezoekers was goed te noemen, ook het contact met de bezoekers was leuk en waardevol. 
Behalve mijn eigen stand was mij ook gevraagd om de reünieplek (Het Pomphuis) aan te kleden, ook hier heb ik hele leuke reacties op gekregen. 
Een beurs is HET moment om oude contacten aan te halen en nieuwe te maken. Uiteraard heb ik de collectie met enkele stukken kunnen uitbreiden maar er is bijvoorbeeld ook contact gelegd met de organisatie van “Risk en Resilience“ van de Universiteit Twente, wat voor mij geleid heeft tot een expositie op hun congres. 

Kortom ik heb genoten van de twee dagen beurs en kijk al reikhalzend uit naar 2020.

Hilko Giezen
Verzameling Brandweer- & Hulpverleningsmateriaal Haarlem.
Tot ziens op de eRic 2020, nu al weer zin in!

Allerlei

 

Pompje

 

Ladder met kat

Reactie toevoegen