Brandweerman In Nood NL - Fire+ResQ bv

Brandweerman In Nood NL - Fire+ResQ bv

Brandweerman In Nood (BIN) streeft er naar om met doorgedreven maar zeer toepasbare opleidingen de veiligheid van elke brandweercollega te verhogen. Wanneer elke brandweercollega beter en veiliger kan werken zal de collectieve veiligheid eveneens toenemen. In de opleidingen staat zin voor realiteit centraal samen met een opbouwende coachende begeleiding van de deelnemers.

Kwaliteit van opleiding samen met fysieke en mentale veiligheid zijn waarden die voor elke opleiding een hoofddoelstelling zijn. De kwaliteit moet zodanig zijn dat elke deelnemer met een succesgevoel en positieve leerervaring terug naar huis gaat. De zin voor realiteit zal er voor zorgen dat het uitdagende karakter van een interventie aanwezig kan zijn doorheen de opleiding.

Centraal in de opleiding staat de deelnemer, de brandweercollega. Zij zijn het uitgangspunt. Dat is de realiteit waarop de BIN-instructeur zijn opleiding moet enten. Elke keer opnieuw. Dit weliswaar binnen de krijtlijnen van BIN, maar met voldoende interne differentiatie om rekening te kunnen houden met elke deelnemer individueel.

De toegang tot BIN-opleidingen is laagdrempelig. Elke operationele brandweercollega is welkom. Tijdens een BIN-opleiding kan men niet lukken of mislukken. BIN wil elke brandweercollega individueel laten groeien om samen sterker te staan.

Maar ook leveren we trainingen zoals Forcible Entry (deurforceren) en Extractie (een burger of brandweercollega redden). Tevens leveren we middelen om manschappen of een TS uit te rusten om deze taken te vervullen.