eRIC 2022

Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing

Informatie aanvragen over eRIC 2022?
  • Genereer leads
  • Ontmoet beslissers
  • Promoot je merk
  • Presenteer nieuwe producten of diensten
  • Deel je kennis

Na het invullen van het formulier ontvang je een digitale brochure en neemt een van onze experts contact met je op voor een maatwerkoplossing.

Blogs

eRIC 2021-10-18
REASeuro: explosieven als core business

Explosievenexpert REASeuro draagt als specialistische privaat bedrijf bij aan de publieke veiligheid, wat het bedrijf verbindt met veiligheidspartners als politie, brandweer, Koninklijke Marechaussee en bijzondere opsporingsambtenaren. Tijdens eRIC 2022 willen de Brabantse explosievenexperts laten zien hoe zij de publieke en private sector kunnen ondersteunen met hun specialisme.

explosieven eRIC REASeuro
eRIC 2021-09-30
BOA’s in de frontlinie

In mei 2022 beleven de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hun debuut op de vakbeurs eRIC 2022. Ze zijn bepaald geen ‘vreemde eend in de bijt’ in de wereld van hulpverlening en crisisbeheersing, want handhavers in het publieke domein nemen steeds meer taken voor hun rekening die voorheen door de politie werden uitgevoerd. En hun rol in het veiligheidsdomein zal volgens voorzitter Ben Swagerman van het BOA-platform de komende jaren alleen maar groter worden.

eRIC BOA handhaving
eRIC 2021-05-05
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Digitale Simulaties zoals Virtual Reality, Augmented Reality en 360 videotechnologie is al een aantal jaar enorm in opkomst en het gebruik ervan is sinds de COVID-19 pandemie alleen maar meer aangejaagd binnen het veiligheidsdomein. Want waar een (groot) deel van de leer- en ontwikkelactiviteiten fysiek geen doorgang vonden, kon dat wel virtueel. Logisch dus dat daar tijdens eRIC op 18 en 19 mei 2022 weer volop aandacht voor is! Wat kun je zoal verwachten?

eRIC 2021-03-19
COVID-File #15. Marco Zannoni (COT): “COVID-19 is één groot experiment voor de samenleving”

‘De praktijk is de beste leerschool’. Dat gaat ook op voor het leren van de huidige coronacrisis. Daarom mag het thema volgens Marco Zannoni, adviseur en directielid van het COT Instituut voor veiligheids- en crisismanagement, op de vakbeurs eRIC 2022 stevig worden uitgelicht. Niet eerder werd de wereld met een crisis geconfronteerd die dat adagium van crisisbeheersingsprofessionals en –onderzoekers zo krachtig onderstreept als de huidige coronapandemie.

eRIC COVID-19