eRIC 2022-05-24
Verbinden en huiveren op eRIC 2022

eRIC 2022 was één groot feest van verbinding voor alle partners in het veiligheidsdomein en hun toeleveranciers. 4.589 professionals bezochten de derde editie van de vakbeurs. Twee dagen lang lieten overheid en bedrijfsleven zien wat zij in huis hebben aan kennis, specialisaties en technologie om Nederland veilig te houden.

eRIC 2022-04-26
Politie op eRIC: Samen in de frontlinie

Voor de ‘blauwe kolom’ van het OOV-domein is de vakbeurs een platform om niet te missen, de Politie pakt op 18 & 19 mei dan ook flink uit. Politiewerk raakt continu het werkterrein van brandweer, ambulancediensten en andere disciplines. En andersom ook. “Logisch dat een evenement als dit er is, om af te stemmen en nieuwe ontwikkelingen met elkaar te delen”, schetst strategisch kennisadviseur Rob Kouwenhoven van de Politie.

eRIC Politie DSI CBRNe
eRIC 2021-10-18
REASeuro: explosieven als core business

Explosievenexpert REASeuro draagt als specialistische privaat bedrijf bij aan de publieke veiligheid, wat het bedrijf verbindt met veiligheidspartners als politie, brandweer, Koninklijke Marechaussee en bijzondere opsporingsambtenaren. Tijdens eRIC 2022 willen de Brabantse explosievenexperts laten zien hoe zij de publieke en private sector kunnen ondersteunen met hun specialisme.

explosieven eRIC REASeuro
eRIC 2021-05-05
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Digitale Simulaties zoals Virtual Reality, Augmented Reality en 360 videotechnologie is al een aantal jaar enorm in opkomst en het gebruik ervan is sinds de COVID-19 pandemie alleen maar meer aangejaagd binnen het veiligheidsdomein. Want waar een (groot) deel van de leer- en ontwikkelactiviteiten fysiek geen doorgang vonden, kon dat wel virtueel. Logisch dus dat daar tijdens eRIC op 18 en 19 mei 2022 weer volop aandacht voor is! Wat kun je zoal verwachten?