eRIC 2021-03-19
COVID-File #15. Marco Zannoni (COT): “COVID-19 is één groot experiment voor de samenleving”

‘De praktijk is de beste leerschool’. Dat gaat ook op voor het leren van de huidige coronacrisis. Daarom mag het thema volgens Marco Zannoni, adviseur en directielid van het COT Instituut voor veiligheids- en crisismanagement, op de vakbeurs eRIC 2022 stevig worden uitgelicht. Niet eerder werd de wereld met een crisis geconfronteerd die dat adagium van crisisbeheersingsprofessionals en –onderzoekers zo krachtig onderstreept als de huidige coronapandemie.

eRIC COVID-19
eRIC 2021-01-27
Nenova IT: meldkamers op topniveau voor de safety- en securitysector

Meldkamers en control rooms moeten presteren op topniveau om klaar te zijn voor de dreigingen en incidenten van morgen. Met dat doel voor ogen betreedt Nenova als nieuwkomer de safety- en securitymarkt. De onafhankelijke consultancyspecialist, gestart door Remco Reijm, Roland Heesen en Sander Kleiweg, wil zich onderscheiden van ‘standaard’ consultancybedrijven. Vooral door zijn vooruitstrevende en vernieuwende aanpak van safety-, security- en control room vraagstukken.

eRIC meldkamer Nenova
eRIC 2021-02-23
Covid-19 files #14. IJle Stelstra (IFV): “Coronacrisis is de eerste echte test voor stelsel van veiligheidsregio’s”

De eerste echte vuurproef voor het stelsel van veiligheidsregio’s in crisistijd. Zo omschrijft algemeen directeur IJle Stelstra van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) de coronacrisis die Nederland nu al een jaar doormaakt. Stelstra wil in mei 2022 op het toonaangevende vakevenement eRIC, waar COVID-19 een inhoudelijk beursthema wordt, dan ook graag spreken over zijn ervaringen en de ‘lessons learned’. Want het veiligheidsdomein heeft veel te leren, ter voorbereiding op mogelijke toekomstige nationale crises.

eRIC COVID-19
eRIC 2021-01-13
Covid-19 Files #13. Tijs van Lieshout: “Coronacrisis toont doorzettingskracht van veiligheids- en zorgprofessionals!”

In deze editie van de Covid-19 files is het woord aan Tijs van Lieshout, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en sinds oktober 2020 voorzitter van Brandweer Nederland. Van Lieshout ziet dat de rol van de veiligheidsregio’s als regisseurs van de regionale crisisbeheersingsnetwerken tijdens de coronacrisis goed uit de verf komt. “De urgentie voor samenwerking was nog nooit zo groot als nu!”

eRIC COVID-19