Demonstratie: Safety by remote.

safety by remote

om 11.00 en 16.00 op het grote midden terrein.

Op het grote middenterrein wordt een grote demonstratie Safety bij remote gegeven. Brandweer, politie, defensie en Rijkswaterstaat gaan samenwerken om in een grote demonstratie alle mogelijke manieren om onbemande hulpverlening te demonstreren. Er zal een escalerend scenario gecreëerd worden waarbij steeds een ander hulp discipline de leiding neemt. Al deze wisselende scenario’s zullen begeleid worden van tekst en uitleg door Sander Hesseling. De demonstratie zal zich vooral richten op wat er technisch mogelijk is vanuit je luie stoel.

Primeur: ‘Bolide knippen’ bij Moditech Rescue Solutions!

Bolide knippen

Om 11.00 en 14.00 in de beurshal

Wie droomt er niet van om een fonkelnieuwe bolide met een hydraulische schaar of spreider onder handen te nemen? Dat kan op de stand van Moditech Rescue Solutions BV op het eRIC-terrein. Brandweerlieden kunnen zich bij Moditech melden voor deze unieke les ‘auto slopen’. Niet dringen!

 

Uitruk bericht! Brandweer reünie

brandweer reünie

om 11.00 en 15.00 op het pomphuis

Tijdens de beurs ERIC is een speciale ontmoetingsplek ingericht voor oud gedienden van de brandweer. Tijdens de 2 sessies die ongeveer 3 kwartier duren vindt onder andere de première plaats van de videoproductie: Passie voor de brandweer. Hierin praten oud brandweermensen over het brandweer vak , de passie en hun gedrevenheid. Zeker ook voor oudgediende interessant!

 

Rijkswaterstaat en Ambulancezorg

Rijkswaterstaat

om 12.00 en 15.00 op het grote midden terrein.

Hoe handel je veilig een ongeval op de weg af? En welke partijen zijn daarbij betrokken? Op beide dagen gaat Rijkswaterstaat en haar partners op de weg meerdere keren een demonstratie geven van de multidisciplinaire samenwerking en het gebruik van innovatieve middelen. Tijdens de oefening gaan wij een “Incident Management-audit” uitvoeren waarbij op diverse locaties (op de Rijkswaterstaat stand E19 in de hal van de beurs, onze verkeerscentrales en via smartphone) de spectaculaire live-beelden met behulp van een Drone te zien zijn.

Brandweerspecialismen ‘in the picture’

brandweer-specialiteit

Om 15.00 uur

Een instorting in een middelgrote stad. Vlakbij een chemisch depot. De lokale brandweer schaalt snel op. Er zijn slachtoffers onder het puin. Er is sprake van een giftige damp en stof. De specialismen worden opgeroepen: STH, IBGS en NBB. Een drone wordt ingezet om de situatie te onderzoeken. De eerste warmtebeelden laten zien waar de slachtoffers zich bevinden. Het STH start met locatieverkenning. In verband met de gifwolk worden ‘deelnemers’ door een ontsmettingseenheid geleid. Tijdens de demonstratie zien de deelnemers de dronebeelden en de specialisten van STH in actie.

Ervaar Skillslab Terrorisme Gevolg Bestrijding

trauma lotus

Op inschrijving

Het skillslab richt zich er op om realistisch te trainen. Door het creëren van een omgeving met verstorende omstandigheden zoals licht, geluid en geur wordt een zo realistisch mogelijke omgeving gecreëerd. Ook het gebruik van trauma lotusen verhogen de echtheid van de oefening.
Dus wil jij je medische training naar een hoger niveau tillen? Meld je dan snel aan voor de demonstratie van het Skillslab!

 

Technisches Hilfswerk, internationale samenwerking

Technisches Hilfswerk

De hele dag op eigen stand

Das Technisches Hilfswerk gespecialiseerd in grootschalige rampen bestrijding. De hele dag zullen op de stand kleine demonstraties plaats vinden

 

H2K brandweeropleidingen, -trainingen en veiligheidsadvisering

h2k

De hele dag op eigen stand

H2K geeft practicums Blus-Schuim gebruik op hun eigen stand tijdens eRIC

Meet en Greet  met het Fireman Dakar team

dakar-team

De hele dag op eigen stand

"Never change a winning team" en dat hebben we na het enorme succes van de Dakar van 2017 dus ook niet gedaan. Het race team bestaat nog steeds uit Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Gerard Beelen.