Demonstratie programma

 

Concept Fire Truck van Rosenbauer

cft

Tijdens de 150e verjaardag van Rosenbauer presenteerde  de Oostenrijkse leverancier de CFT.

De Concept Fire Truck (CFT) biedt een voorproefje van de brandweerwagen van morgen, waarbij de ontwikkelaars van Rosenbauer  systematisch en compromisloos de nadruk leggen op de eisen waaraan de brandweer de komende jaren zal moeten voldoen.

Het resultaat is een uiterst compact en manoeuvreerbaar noodvoertuig met een zeer functioneel ontwerp, dat vooral nieuwe ergonomische benchmarks bepaalt. Dit is een voertuig dat gemakkelijk en veilig vanaf grondniveau kan worden bediend en niet langer vereist dat brandweerlieden in de cabine "klimmen". Inderdaad, dit is een vrachtwagen die meer doet denken aan een commandocentrum dan aan een bemanningsvervoerder. Bovendien is het een voertuig dat tijdens het rijden en tijdens het gebruik uiterst efficiënt is en slechts zeer beperkte uitlaat- en geluidsemissies produceert.

Demonstratie: Safety by remote.

safety by remote

om 11.00 en 16.00 op het grote midden terrein.

Op het grote middenterrein wordt een grote demonstratie Safety bij remote gegeven. Brandweer, politie, defensie en Rijkswaterstaat gaan samenwerken om in een grote demonstratie alle mogelijke manieren om onbemande hulpverlening te demonstreren. Er zal een escalerend scenario gecreëerd worden waarbij steeds een ander hulp discipline de leiding neemt. Al deze wisselende scenario’s zullen begeleid worden van tekst en uitleg door Sander Hesseling. De demonstratie zal zich vooral richten op wat er technisch mogelijk is vanuit je luie stoel.

Primeur: ‘Bolide knippen’ bij Moditech Rescue Solutions!

Bolide knippen

Om 11.00 en 14.00 in de beurshal

Wie droomt er niet van om een fonkelnieuwe bolide met een hydraulische schaar of spreider onder handen te nemen? Dat kan op de stand van Moditech Rescue Solutions BV op het eRIC-terrein. Brandweerlieden kunnen zich bij Moditech melden voor deze unieke les ‘auto slopen’. Niet dringen!

 

Uitruk bericht! Brandweer reünie

brandweer reünie

om 11.00 en 15.00 op het pomphuis

Tijdens de beurs ERIC is een speciale ontmoetingsplek ingericht voor oud gedienden van de brandweer. Tijdens de 2 sessies die ongeveer 3 kwartier duren vindt onder andere de première plaats van de videoproductie: Passie voor de brandweer. Hierin praten oud brandweermensen over het brandweer vak , de passie en hun gedrevenheid. Zeker ook voor oudgediende interessant!

 

Rijkswaterstaat en Ambulancezorg

Rijkswaterstaat

om 12.00 en 15.00 op het grote midden terrein.

1. Tijdens de beurs zullen we beide dagen 2x een demo uitvoeren (11.30 uur en 14 uur) samen met ketenpartners Rijkswaterstaat, politie en brandweer. We zetten een ongeval in scene waarbij de nadruk komt te liggen op Incident Management met als belangrijkste item veiligheid; veiligheid rondom het incident, het verkeer, de eigen veiligheid en die van slachtoffers.
2. SMART: de SMART is de mobiele opleidingsunit van RAV Ijsselland en Ambulance Oost. Bij de SMART is er sprake van continu demo van simulatieonderwijs: Triage, IM en medisch handelen staan voorop. Belangrijkste doel daarbij is de bewustwording je eigen gedrag als medewerker, bewustwording van eigen kennis en kunde.

Brandweerspecialismen ‘in the picture’

brandweer-specialiteit

Om 15.00 uur

Een instorting in een middelgrote stad. Vlakbij een chemisch depot. De lokale brandweer schaalt snel op. Er zijn slachtoffers onder het puin. Er is sprake van een giftige damp en stof. De specialismen worden opgeroepen: STH, IBGS en NBB. Een drone wordt ingezet om de situatie te onderzoeken. De eerste warmtebeelden laten zien waar de slachtoffers zich bevinden. Het STH start met locatieverkenning. In verband met de gifwolk worden ‘deelnemers’ door een ontsmettingseenheid geleid. Tijdens de demonstratie zien de deelnemers de dronebeelden en de specialisten van STH in actie.

Ervaar Skillslab Terrorisme Gevolg Bestrijding

trauma lotus

Op inschrijving

Het skillslab richt zich er op om realistisch te trainen. Door het creëren van een omgeving met verstorende omstandigheden zoals licht, geluid en geur wordt een zo realistisch mogelijke omgeving gecreëerd. Ook het gebruik van trauma lotusen verhogen de echtheid van de oefening.
Dus wil jij je medische training naar een hoger niveau tillen? Meld je dan snel aan voor de demonstratie van het Skillslab!

 

Technisches Hilfswerk, internationale samenwerking

Technisches Hilfswerk

De hele dag op eigen stand

Das Technisches Hilfswerk gespecialiseerd in grootschalige rampen bestrijding. De hele dag zullen op de stand kleine demonstraties plaats vinden

 

H2K brandweeropleidingen, -trainingen en veiligheidsadvisering

h2k

De hele dag op eigen stand

Met de workshop blusschuim zijn we in staat de werking, toepasbaarheid en de (on)mogelijkheden van blusschuim goed te visualiseren. Door middel van schaalmodellen demonstreren we o.a. de werking van vaste schuimblussystemen, de uitwerking van blusschuim op verschillende brandbare vloeistoffen, applicatietechnieken en de mechanismen die er voor zorgen dat het blusschuim wordt afgebroken. De workshop draagt bij aan het (nog) beter begrijpen van de werking van blusschuim.

Meet en Greet  met het Fireman Dakar team

dakar-team

De hele dag op eigen stand

"Never change a winning team" en dat hebben we na het enorme succes van de Dakar van 2017 dus ook niet gedaan. Het race team bestaat nog steeds uit Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Gerard Beelen.

Demonstratie van PV STOP

CFTB

2x per dag op eigen stand (B56)

Tijdens de beurs introduceren wij PV STOP. De oplossing bij incidenten met zonnepanelen waarbij een offensief optreden mogelijk is.De innovatie PV Stop is de enige manier om zonnepanelen bij de bron uit te schakelen, waardoor zonne-energie veilig is. Het beschermt brandweerpersoneel tegen de gevaren van dodelijke gelijkspanning. PV Stop is een essentiële veiligheidsoplossing voor zonnepanelen. Een vloeistofdeken die zonnepanelen in seconden uitschakelt en het risico van elektrocutie met hoge spanning elimineert. Op de buitenstand van CFBT-NL vinden elke dag meerdere demonstraties plaats.