Demo-programma exposanten

Naast het uitgebreide programma op de demo-pleinen, zijn er ook vele stands waar jij terecht kunt voor demonstraties om innovaties en simulaties te ervaren. Hier onder vind je een overzicht.

Elektronisch geactiveerde watermist

Q-fog | NATER Gas & Vloeistofsystemen b.v.

Watermist brandblussing, automatisch of bediend door BHV getrainde medewerkers maakt overleven in de brandruimte goed mogelijk met zeer geringe nevenschade.

Probeer op de stand verschillende apparaten uit om het verkoelende effect van watermist te kunnen ervaren. Kleine, (kosten)effectieve systemen, die snel inzetbaar zijn, voorzien van bewezen en betrouwbare techniek.

Kom langs, en doe inspiratie op hoe ook uw brandveiligheid naar een nog hoger niveau kan worden gebracht.
 

Resuscitation Quality Improvement Program (RQI)

Laerdal Medical

Kom en test hoe je in 10 minuten jouw reanimatietechnieken kunt verbeteren!
Op basis van korte maar frequente trainingssessies helpt het RQI-programma de kwaliteit van jouw reanimatievaardigheden te verbeteren. Je oefent zelfstandig en op jouw eigen tempo. Voor elke sessie ontvang je de geschreven instructies. Ook kun je een demo bekijken die het verloop van de training uitlegt. 

Je oefent zelfstandig, maar dat betekent niet dat je er alleen voorstaat. Tijdens het oefenen meet het RQI-programma de reanimatieprestaties en geeft het voortdurend audiovisuele feedback. Aan het einde van de trainingssessie ontvang je een score, maar ook een overzicht van de afzonderlijke reanimatieparameters zoals handpositie, compressiesnelheid, compressiediepte, enz. Verbeter niet alleen jouw reanimatievaardigheden, maar geef ook jouw zelfvertrouwen een boost zodat je klaar staat wanneer het er echt op aankomt.

 

Laerdal Medical

Vaidio: de centralist die 24/7 voor je werkt!

VAIBS

VAIB

Wij zijn VAIBS. Een ambitieus en energiek bedrijf uit Nederland dat organisaties helpt informatie uit videobeelden om te zetten in bruikbare data. Dat doen we door iedere (bestaande) IP-camera slim te maken met behulp van Video Artificial Intelligence. Hiervoor gebruiken we Vaidio: hét Video AI Analytics platform waarop dagelijks wereldwijd tienduizenden camera's zijn aangesloten om objecten, personen, afwijkingen en patronen te detecteren. En dat gebeurt met ongekende snelheid en nauwkeurigheid. Het Vaidio-platform is zeer intuïtief, gebruiksvriendelijk en werkt met praktisch elke IP-videocamera en bestaande VMS/-NVR-systemen. Dit, uiteraard, volledig volgens de AVG/GDPR-wetgeving.

Breng een bezoek aan het meldkamerplein en ervaar de kracht van samenwerkende eco-partners

Meldkamerplein

Meldkamerplein

Op initiatief van Meldkamerplein presenteren zich tientallen leveranciers en organisaties om een compleet beeld te geven wat er aan mogelijkheden bestaat op het gebied van technologie, meldkameroplossingen en innovaties die door samenwerking en onderlinge inspiratie tot stand zijn gekomen. Ook worden diverse lezingen verzorgd in een eigen speakers corner op onze plaza door vooraanstaande sprekers en kennisdragers op het gebied van nationale en publieke veiligheid met een duidelijke relatie naar het meldkamerdomein. U vindt ons in de beurshal stand E300. Een bezoek dubbel en dwars waard.

Meest innovatieve navigatie- en informatiesystemen voor de hulpdiensten

Safety Consulting & Technology

Op onze stand op het meldkamerplein demonstreren wij graag:

 • Waarom het ene hulpverleningsvoertuig tegen het verkeer in mag rijden en het andere niet.
 • Hoe eenvoudig je real time rekening kan houden met alle verkeersinvloeden en wegen kunt tekenen.
 • Hoe je Offline, wanneer bijvoorbeeld 4G uitvalt/er geen dekking is, toch beschikt over de juiste informatie over het object waar het incident is en de route daarheen.
 • Hoe je gealarmeerd wordt wanneer de dekking in jouw gebied onder de norm komt.
 • Hoe hulpdiensten elkaar kunnen informeren wanneer ze naar het incident rijden en wanneer ze ter plaatse zijn. Denk aan het delen van foto's, video's, opstelplaatsen, watervoorziening, delen van tekeningen, weersinformatie.
 • Het verschil in het gebruik van deze applicaties voor bijvoorbeeld Ambulance, Politie en Brandweer en hoe daarmee rekening is gehouden.

 

Safety Consulting & Technology

T1: alles-in-één gereedschap voor het forceren van toegang

Holmatro Rescue Equipment

Holmato

Of het nu gaat om het forceren van deuren, het knippen van sloten of het heffen van zware materialen: met de T1 heb je altijd de juiste tool bij de hand. De T1 kan hameren, knippen, spreiden, heffen, wiggen en rammen. Ervaar het zelf en breek de demodeur open! Je bedient het gereedschap met de hand, er is geen accu of externe pomp nodig. Door de grote krachtoverbrenging krijg je een enorme knip- en spreidkracht.

Diversey Intellilinen

Diversey

Diversey

Volledig (digitaal) inzicht in uw wasproces! Diversey introduceert IntelliLinen, een innovatief nieuw doseersysteem voor textielwas voorzien van de Internet of Clean (IoC) technologie. IntelliLinen geeft real-time inzichten in energie-, water-, en chemieverbruik, machinestilstand en de dagelijkse operationele kosten van een wasserij. Hiermee kunnen kostbare storingen in het wasproces voorkomen worden. Daarnaast weet jij altijd of uw textiel gewassen is conform de voorschriften.

Decontamineren nieuwe stijl

LTFO ontsmetting CBRN

LTFO

Een nieuwe wijze van ontsmetten met een splinternieuwe LTFO DECO container. Decontaminatie op hoog niveau. Ook besmettingen met ziekteverwekkers zoals ebola en strijdmiddelen (CWA's) kunnen wij decontamineren. De meerwaarde is tevens dat wij materialen, meetapparatuur, robots en wapens, bodybags etc. kunnen ontsmetten met deze unit.

Incident- & crisismanagement

FrontForce NV

Front force

Op onze stand presenteren wij graag ons product. FrontForce Emergency (FFE) in onze oplossing voor zowel de meldkamer functionaliteit als de repressieve informatie op het terrein. Deze oplossing is volledig door FrontForce zelf in-house (te Antwerpen) ontwikkeld.

Operationele medewerkers gebruiken ook de FFE tools zoals onze mobiele applicaties voor de afhandeling van dringende (NC112) en niet-dringende (e-form) incidenten. In de meldkamer zorgt FFE voor de snelle en adequate (SAH) inzet van middelen en personen uit de verschillende posten volgens de geconfigureerde beleidskeuzes. Beschikbare middelen onderweg worden ook meegenomen in het SAH-algoritme. Een belangrijk element voor het bepalen van het inzetvoorstel zijn de reistijden van deze locaties naar de incident locatie op basis van een hulpverlening specifieke routeberekening. De meldkamer centralist heeft steeds een actueel overzicht over alle incidenten en middelen.
 

 

Tim en Louis: Tourniquet en WoundpackingTrainers

Skills Meducation

Skills Meducation

Met Louis kan de procedure voor Woundpacking met behulp van hemostatisch gaas en/ of gecomprimeerd gaas bij een bloeding worden getraind. Louis biedt ook de mogelijkheid de procedure voor het stoppen van een levensbedreigende uitwendige bloeding te trainen met behulp van een tourniquet. Tim is de perfecte oplossing voor het trainen van elementaire levensreddende procedures en om ervoor te zorgen dat je team gekwalificeerd is om tourniquets aan te brengen en bloedingen te stoppen. 

Vaardigheden die kunnen worden getraind met Tim en Louis

 • Aanbrengen tourniquet
 • Woundpacking ( alleen Louis)
 • Bloeden stopt alleen als een tourniquet correct wordt aangebracht
 • Geschikt voor binnen in schone omgeving
 • Geschikt voor buiten in het veld

 

Shark Colossus Blusrobot

Veiligheidstechniek Nederland BV

Bij het ontstaan van Colossus werd een buitengewone samenwerking gesmeed - een hechte samenwerking tussen Shark Robotics en de Parijse brandweer (BSPP). Dit technische hoogstandje heeft geleid tot een baanbrekende brandweerrobot, die zorgvuldig is ontworpen met het oog op operationele uitmuntendheid. De meest gevierde missie vond plaats in april 2019, toen de robot 10 uur lang zij aan zij stond met de Parijse brandweerlieden tijdens de brand van de Notre-Dame de Paris. Dit toonde de efficiëntie van robotica als onschatbare ondersteuning voor onze toegewijde brandweerlieden. Ons verhaal gaat verder bij Shark Robotics. We streven er voortdurend naar om nieuwe dimensies te ontsluiten en de capaciteiten van onze brandweerhelden te verfijnen. Inzichten van gebruikers voeden innovatie, waardoor een onophoudelijk vuur van vooruitgang wordt gevoed.

Shark

AVL Stingray One

Total Safety Solutions B.V.

total safety

Nieuw blussysteem om batterijen van elektrische voertuigen te koelen/ blussen. Dit is een revolutionair systeem dat preventief ingezet kan worden bij de kans op een thermal runaway van een EV en veilig op afstand bedient kan worden.

 

INA, het platform voor kleine en grote interventies

Gemsotec bv

Gemsotec

Tijdens deze demo lichten we INA toe en tonen we je hoe je in een handomdraai een commandostructuur kan opzetten met de verschillende rollen, flanken en andere relevante informatie. We lichten ook toe hoe er eenvoudig een perimeter of een point of interest op de kaart kan worden gezet

Hoe schaal je een telefoongesprek op naar een videogesprek

GROSC BV

Grosc

Een (nood)oproep wordt in beginsel via een telefoonverbinding gestart. Logisch, want in een noodsituatie is spraak de meest effectieve manier van communiceren. Het toevoegen van video kan van enorme waarde zijn voor een centralist, omdat er veel extra context beschikbaar komt. De achterliggende dienst is ontwikkeld voor de gezondheidszorg, maar er zijn enorm veel andere toepassingsgebieden. Ben je werkzaam in safety en security, hulpverlening, industrie of gezondheidszorg, kom dan langs voor een persoonlijke demonstratie op onze stand op het meldkamerplein.

LRAD (Long Range Acoustic Devices)

SurCom International

SurCom international

LRAD-systemen leveren live of opgenomen spraakberichten met uitzonderlijke helderheid voor elk operationeel scenario. De geavanceerde driver- en golfgeleidertechnologie van LRAD is geoptimaliseerd voor het primaire gehoorbereik en zorgt ervoor dat elke uitzending duidelijk hoorbaar en begrepen wordt, zelfs boven het publiek, de motor en het achtergrondgeluid uit. Dit energiezuinig communicatiesysteem voor lange afstanden is ontworpen voor toepassingen variërend van de bescherming van kritieke infrastructuur tot territoriale wateren, grens- en havenbeveiliging en grote scheeps- en voertuiginstallaties.

Diphoterine® noodspoeling en environmental producten dé oplossing voor het beheersen van een chemisch risico

Vandeputte Medical

Vandeputte

Beheers de gevolgen van een chemisch incident. Bezoek onze stand voor een van de demonstraties en we laten je zien waarom iedere first responder van een chemisch incident Diphoterine® bij zich moet dragen. Met een pH demo tonen we hoe doeltreffend Diphoterine® werkt ten opzichte van spoelen met water. Ook laten we je zien hoe je gemorste chemicaliën efficiënt kunt opruimen met de environmental producten. De chemicaliën worden niet alleen snel opgeruimd, maar vooral ook veilig voor mens & milieu.

Team Digitale Verkenning Brandweer Nederland

Team Digitale Verkenning Brandweer Nederland

Demonstratie en praktische ervaring in het gebruik van onbemande systeme

Levensverlengend Handelen Politie

Levensverlengend Handelen Politie

Bezoekers kunnen samen met instructeurs samen aan de slag met Levensverlengend Handelen Politie. Er zal een aantal middelen liggen waarop de bezoekers zelf mogen handelen. Denk hierbij aan een oefenpop en wondmodel, LHP trainers zullen de bezoekers feedback geven op het handelen.

 

Geweldsdetectie op video

Oddity.ai B.V.

Wij herkennen real-time geweld. Altijd al benieuwd geweest hoe software real-time geweld kan detecteren op video? Je kunt het live meemaken bij onze stand. Neem een collega mee als sparringspartner!