Lithium Fire Intervention Solutions

https://www.lfis.nu

Standnr: E284

Lithium Fire Intervention Solutions

Lithium Fire Intervention Solutions (LFIS) is een merk van Westheart Internationaal. Het bedrijf adviseert en geeft een oplossing voor branden die ontstaan door het Lithium Accu pakket. Het is een maatschappelijk probleem waar tot voor kort geen oplossing voor was in Nederland. 

Met een goede samenwerking tussen First Responders at Lithium Fires en professionele hulpdiensten kan de brand van een Elektrisch Voertuig met een aanvaardbaar risico worden geblust. Er heerst Anno 2023 nog steeds het gevoel dat ‘het elektrische voertuig in een waterbak dompelen’ de enige oplossing is om een Lithium brand te blussen. 

Voor een kleine accu is dit inderdaad de beste keuze. Er is weinig water nodig om langdurig te koelen. Bij grote accu’s, zoals een elektrische auto is het een ander verhaal. Het zorgt voor een grote belasting op het milieu, daarnaast reageren diverse stoffen in een Li-ion accu met water waardoor het extreem lang duurt om te blussen als er alleen water aan te pas komt. Hoe wij dit wel blussen? Bekijk het op onze beursstand