Ervaar Skillslab Terrorisme Gevolg Bestrijding (TGB)

08-02-2018

Welke taak heb jij bij de gevolgbestrijding van een terroristische aanslag?

Het wereldnieuws wordt gedomineerd door aanslagen, aanvallen en andere gewelddadige gebeurtenissen, gevoed door de wereldpolitiek, godsdienst en/of extremistische groeperingen.

De wereld verandert en onze veiligheid is al lang niet meer vanzelfsprekend.
Het terroristische dreigingsniveau van onze samenleving staat al lange tijd op Niveau 4 en is daarmee substantieel, niveau 5 is kritiek. Recente voorbeelden zoals de aanslagen op vliegveld Zaventem, Parijs, Barcelona en München zorgen ervoor dat ook onze nationale hulpdiensten niet meer kunnen wegkijken en voorbereid worden op taken binnen Terrorisme Gevolg Bestrijding.

Hoe sterk sta jij in je schoenen?

Tijdens eRIC 18 is er een realistische omgeving gemaakt waarin jij als hulpverlener jouw persoonlijke skills kunt testen in een sessie van circa 10 á 15 minuten in het Skillslab. Na afloop krijg je feedback van specialisten op het gebied van o.a. slachtofferbehandeling, explosievenherkenning en inzetmethodiek. Maar ook jouw gedrag en handelen zijn een belangrijk aandachtspunt.

Test jouw kennis tijdens eRIC:

Geef aan op welke beursdag (18 of 19 april) jij jouw professionele kennis wilt testen. Deelnemen kan uitsluitend als je aantoonbaar deel uitmaakt of zeer nauw betrokken bent bij een hulpverleningsorganisatie. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.
Dit Skillslab staat onder leiding van Peter Butter (brandweer Amsterdam- Amstelland / Brandweer Nederland) en wordt stevig ondersteund door andere (spoed)diensten- en bedrijven die op eRIC aanwezig zijn.

Aanmelden: Skillslab@exporic.nl

  • Gegarandeerde deelname.
  • Inschrijving op volgorde van binnenkomst.
  • Deelname is volledig op eigen risico. Er is nazorg, indien wenselijk.
  • Je kleding blijft schoon.

Meer informatie? Lees ook: Demonstratie- en ervaringsprogramma krijgt vorm