IncidentenCity

23-03-2018

IncidentenCity

LEGO IncidentenCity; de grootste kleinste en bijzondere rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt. Bezoekers kunnen aan een wedstrijd meedoen; de prijsvraag “zoek de 23 incidenten”.

De City heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

Actueel
De City is net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de  meest actuele  of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden.  De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en veelal te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn bekende incidenten als:  de kat in de boom,  een woningbrand, een schaatser door het ijs gezakt, voorjaarsstorm, autobranden, leger helikopter die hoogspanningskabels stuk trekt maar ook de gevallen hijskranen op woningen in Alphen aan den Rijn

incidentencity

Edutainment
IncidentenCity.nl is een hele educatieve en actieve vorm van brandweer edutainment. Bijzonder leerzaam en uniek  qua entertainment. Het educatieve deel leert  kinderen dat het werk van de brandweer veelzijdig- en uitdagend is. Zij worden immers bij heel veel incident ingezet. De brandweer doet veel meer dan alleen een poes uit de boom halen of een brandje blussen. Het entertainment gedeelte is de uitgeschreven laagdrempelige prijsvraag “zoek de 23 incidenten in IncidentenCity”  Deelnemers moeten daarbij letters bij incidenten zoeken die bij elkaar een slagzin vormt. Voor elke bezoeker, ongeacht de leeftijd, heeft het wedstrijdelement in combinatie met het zien van te winnen LEGO brandweer set een enorme aantrekkingskracht: “ik wil meedoen”. Ongemerkt scholen de deelnemers zich gaandeweg door de zoekopdrachten van de prijsvraag. Men leest de vraag, zoekt het incident op, herkent het, deelt dit met elkaar, zoekt het op in het deelnameformulier en vult de gevonden letter in. Dit herhaalt zich 23 incidenten. .

Na afloop van de zoektocht en het uitschrijven van de slagzin, is het beeld van de brandweer op een unieke wijze bijgesteld. Kinderen (en ouderen) worden daarmee op een eenvoudige en vooral actieve speelse wijze in contact gebracht met het vak van brandweer. Zij zullen immers de brandweerman /-vrouw zijn van de toekomst. 

 

IncidentenCity.nl architecten
De beroepsbrandweermannen André Overeem en Evert De Graaf zijn al vanaf 2004 de architecten van de rampenstad. Zij zien kans om hobby en missie tot een unieke-  en actieve edutainment vorm te smeden.